Gospel på Klippen i 2018. Foto Dorota Ostrowska
Af Mette Schwartz 30. maj 2020 |

Missionær i Krakow i en coronatid

Ligesom i Danmark valgte Polen at lukke alt ned på grund af corona. Den årlige koncert Gospel på Klippen blev aflyst. Men heldigvis dukkede en alternativ idé op, fortæller Lea Kjeldsen.

Formiddagen den 11. marts glemmer Lea Kjeldsen ikke. Den polske statsminister og sundhedsministeren bekendtgjorde, at Polen lukkede ned og det var øjeblikkeligt.

“Jeg skulle have været til korøvelse om aftenen, men det kom jeg selvfølgelig ikke,” fortæller Lea

Nogle dage senere havde Lea et videomøde om fællesprojektet for Malopolska-regionens 18 gospelkor, som skulle munde ud i den årlige koncert Gospel på Klippen pinsedag den 31. maj.

“Da mødet begyndte, var stemningen lav, vi anede ikke, hvad fremtiden ville bringe. Vi havde ikke mod på at organisere en koncert,” siger Lea.

Premiere med virtuelt kor 

Men et nyt forslag skiftede samtalen og stemningen.

“Vi fik idéen til at lave en musikvideo med et virtuelt kor. Anna Madej fra Krakow, som skulle have dirigeret koncerten på Klippen, blev spurgt, om hun ville skrive en sang til os. Hun skrev en dejlig sang, og forberedte et fantastisk godt undervisningsmateriale. Det brugte vi, da vi skulle lære sangen," fortæller Lea og tilføjer: "At skabe noget nyt gav os energi og mod."

Sangen "My Everything" bliver sunget af 130 sangere, og musikvideoen har premiere på Facebook pinsesøndag den 31. maj kl. 15. 

Aktiv Mission deler musikvideoen på vores Facebook-side. Den finder du her: Facebook.com/aktivmission

Foto: Gospel på Klippen i 2018. Fotograf Dorota Ostrowska

Polen

Donér

Nyheder fra Polen

Ingen tilgængelige nyheder.