Bodil Kornbek
Af Mette Schwartz 15. jun 2020 |

Bodil Kornbek er ny formand for bestyrelsen

"Jeg glæder mig til samarbejdet. Bodil Kornbek er en kvinde med holdninger og mange idéer, samtidig med at hun er lydhør overfor andres meninger,” lyder det fra generalsekretær Ruth Cilwik. 

Aktiv Mission valgte på generalforsamlingen den 29. april ny bestyrelse. Den har nu konstitueret sig med Bodil Kornbek i formandsrollen, som i øvrigt også er helt nyt medlem i bestyrelsen. 

“Aktiv Mission er inde i en spændende udvikling, som jeg glæder mig til at bidrage til. I vores projektlande møder vi menneskers sociale og åndelige behov med ressourcer, kompetenceudvikling og nye muligheder i livet. Netop den form for varig forvandling både i den enkelte og i lokalsamfund er noget jeg brænder for,” forklarer Bodil Kornbek. 

Socialt og politisk engagement  

Et stærkt socialt engagement har været den røde tråd i mange af de udfordringer, som Bodil Kornbek har kastet sig over gennem årene. Hun er uddannet lærer og udover engagementet i Aktiv Mission, også formand for Depressionsforeningen. Tidligere har Bodil Kornbek været involveret i KFUKs sociale arbejde Reden, arbejdet blandt kvinder med anden etnisk baggrund end dansk, og med unge opvokset i familier med alkoholmisbrug. Bodil Kornbek er også politisk engageret som byrådsmedlem i Lyngby-Taarbæk Kommune, hvor hun bl.a. sidder som formand for Social- og Sundhedsudvalget. Før det var hun medlem af Folketinget og partiformand for Kristendemokraterne. 

Et godt match 

“Det er en stor glæde at være vidne til Bodils interesse og entusiasme omkring bestyrelsesarbejdet i Aktiv Mission. At hun som ny i bestyrelsen var klar til at sætte sig i formandsstolen, synes jeg også viser hendes indstilling til at sætte sig hurtigt ind i organisationen og fremme den udvikling, som er i gang. Det er et godt match,” siger Ruth Cilwik.   

Og det gode match kan Bodil Kornbek bekræfte: 

“At Aktiv Mission er i gang med udvikling passer godt til mit temperament. Jeg er taknemlig for livet og føler mig privilegeret over at kunne bidrage til fællesskabet. Det jeg er blevet givet, deler jeg hellere end gerne med andre. I Aktiv Mission har jeg mulighed for at bidrage til endnu stærkere diakonalt arbejde i vores samarbejdslande og i Danmark. Det glæder jeg mig til,” siger Bodil Kornbek. 

Udover Bodil Kornbek trådte tidligere generalsekretær René Hartzner også ind i den nye bestyrelse.  

 

Danmark

Befolkning
5.800.000

Donér