Lande

Albanien

Omkring 59 procent af befolkningen er muslimer og 17 procent er kristne. Under kommunismen var der ikke plads til personlig frihed. Tro var der heller ikke plads til, og tusindvis af kirker og moskéer blev tvunget til at lukke. Efter kommunismens kollaps fik albanerne deres frihed tilbage, men det fattige folk havde brug for opmuntring og trøst. Mission Possible (Mulig Mission) har fokus på børnene og deres største aktiviteter er sommerlejre for børn.

Cuba

Aktiv Mission indgik i april 2019 en samarbejdsaftale med metodistkirken i Havanas fattigste kvarter San Miguel i Cuba. Kirken fyldes til bristepunktet under søndagsgudstjenesten, og omkring 130 mennesker i San Miguel kalder metodistkirken deres åndelige hjem.

Indien

Aktiv Mission har siden 2011 støttet Asian Sahyogi Sanstha India (ASSI), som blev grundlagt i 1996. ASSI har mange forskellige aktiviter som hjælp til børn som bor på togstationer, oprettelse af læringscentre hvor børn, unge og voksne kan modtage undervisning, besøg i fængsler, lederudvikling, opstart af husmenigheder og meget mere. I dag følger millioner Jesus og lever et forvandlet liv.

Mellemøsten

Aktiv Mission har siden 2002 støttet den kristne tv-kanal SAT-7, som bringer information, underholdning og håb til 25 millioner seere.

Polen

Polen har gennemgået en enorm udvikling siden Murens fald i 1989. Landet, der især var kendt for sin åndelige arv, omfavner nu i stigende grad materielle værdier. Aktiv Mission har siden 1998 arbejdet for at styrke kristne værdier blandt polske unge, hvilket sker igennem Mission Gospel, som har base i byen Krakow.

Rusland

Gaderne i Skt. Petersborgs er hjem for omkring 50.000 narkomaner. En fjerdedel af dem er børn eller unge mellem 10 og 18 år. For at skaffe penge til deres misbrug bliver mange af børnene kriminelle eller prostituerede. En tragisk følgesvend er aids. Langt de fleste unge stofmisbrugere lever ofte kun fem til syv år. Staten lader til at have opgivet landets narkomaner, men det har Aktiv Mission ikke.